LAATSTE NIEUWS

De medewerkers centraal bij lancering bouwplannen MTA
System supplier MTA verhuist in december 2018 naar een nieuw pand aan de Maïsdijk op industrieterrein Zuid-Oost Brabant ...
November 2017 | Lees verder

 

MTA op BG Talent Day
Ook dit jaar is MTA op woensdag 22 november weer vertegenwoordigd op de BG Talent Day, het netwerkevenement van Fontys Hogesc...
October 2017 | Lees verder

 
 

Think, Manage & Create

THINK, MANAGE & CREATE
Onze competenties verdelen we in “Think, Manage & Create!” Met een team van experts in elk van deze disciplines zijn we in staat om klanten een totaaloplossing te bieden en ze daarmee geheel te ontzorgen.

Think

DEVELOPMENT & ENGINEERING
Onze afdeling Development & Engineering bestaat uit een multidisciplinair team van ontwikkelaars en engineers. Hier is veel applicatiekennis aanwezig alsmede de benodigde kennis van productietechnieken.  Aanvullend hieraan zijn er samenwerkingsverbanden met diverse externe technologie partners en ook de kunst van kostprijsbewust ontwerpen wordt bij MTA goed verstaan. Onze toegevoegde waarde voor klanten begint in de concept en ontwerpfase maar ook voor productoptimalisatie en value engineering van bestaande systemen en machines vervult MTA een belangrijke rol voor haar opdrachtgevers.

Manage

PROJECT MANAGEMENT
Als ketenregisseur zijn Project- en Logistiek Management absolute sleutelfuncties binnen MTA. Door een team van ervaren Project-Engineers wordt een gedegen projectplan gemaakt. Van hieruit worden alle processen bewaakt en worden zowel de interne als de externe activiteiten gecoördineerd. De brede ervaring op dit gebied en de gestandaardiseerde werkwijzen resulteren in een gecontroleerd orderverloop en een hoge leverbetrouwbaarheid.

OUTSOURCING
Ons Global Sourcing System is een belangrijke tool bij het verwerven van componenten in de meest optimale prijs-kwaliteit verhouding. Binnen onze nationale en internationale Supply Chain zijn per bewerkingstechnologie strategische toeleveranciers vertegenwoordigd uit zowel Nederland als uit Zuid-Europa, Oost-Europa en Azië. Er wordt intensief samengewerkt met onze strategische toeleveranciers waarbij kwaliteit, flexibiliteit en prijsniveau belangrijke uitgangspunten zijn. Met uitwisselingen en trainingsprogramma’s wordt veel kennis overgedragen hetgeen bijdraagt aan de succesvolle samenwerking.

Create

PRODUCTION
MTA heeft onder één dak de beschikking over een eigen CNC productieafdeling. Binnen deze flex-werkplaats worden diverse hoogwaardige bewerkingen uitgevoerd waarmee de benodigde flexibiliteit op dat gebied gewaarborgd is. Daarnaast vormt deze afdeling ook het front office voor de CNC verspanings-activiteiten in Roemenië. Met een selectie van arbeidsintensieve componenten wordt hier uit kostenoverweging naar uitgeweken wat een sterke bijdrage levert aan de concurrentiepositie van MTA en daarmee aan die van onze klantrelaties. Zowel de afdeling in Nederland als in Roemenië hebben een geklimatiseerde meetkamer voorzien van de modernste meetmiddelen waaronder een 3D CNC meetmachine.

ASSEMBLE

Systeemmontage van mechatronische deelsystemen, machines of modules vindt plaats binnen de geconditioneerde en prima geoutilleerde assemblage-afdeling van ruim 2.000 m2.
Deze afdeling is flexibel ingericht in een eilandstructuur waarbinnen de verschillende systemen, machines en modules efficiënt geassembleerd worden door een team van hooggekwalificeerde monteurs. MTA heeft veel expertise op het gebied van mechatronische systeemmontage.
Het in eigen beheer ontwikkelde Assembly Quality System (AQS) wordt ingezet om alle productspecifieke know-how van de klant vast te leggen en in de vorm van digitale instructies tijdens het montageproces toe te passen.

TESTING
Kwaliteit wordt tijdens en na het montageproces bewaakt en realtime geregistreerd in het Assembly Quality System (AQS). De machines, modules en deelsystemen worden waar mogelijk geheel functioneel getest. Het gehele keurings- en afname protocol evenals de functionele testprocedure zijn vastgelegd in het AQS waaruit automatisch een sluitend testprotocol gegenereerd wordt.